Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Χαιρετισμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Μενελάου Μενέλαο

 
Σεβασμιότατε, ιδιαίτερη η χαρά που σας έχουμε σήμερα στο Μουσικό Σχολείο. Ένα σχολείο, που καθημερινά φιλοξενεί μαθητές από κάθε γωνιά της Κορινθίας, που τα παιδιά του ξυπνούν πιο νωρίς και γυρίζουν πιο αργά στο σπίτι, αλλά φτάνουν γεμάτα χαρά, όρεξη, παιδεία, γιατί προσπαθούν να γίνουν καλλίτερα, όχι μόνο προσωπικά, αλλά για να αποτελέσουν ένα καλλίτερο σύνολο.




Εκπροσωπώντας το σχολείο μας στην Κομοτηνή, δεν ξεχνώ την αγκαλιά του εκεί Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη,τα πολύ καλά λόγια αλλά και τι πράξεις του, για το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής. Την μεθεπόμενη χρονιά στη Χίο, πώς να ξεχάσω ότι το εκεί Μουσικό Σχολείο στεγάζεται στο χώρο που λειτουργούσε το Εκκλησιαστικό Λύκειο Β. Αιγαίου. Σήμερα αισθανθήκαμε και τη δική σας αγκαλιά. Επισημαίνω όλα αυτά γιατί τέτοια σχολεία είναι χρήσιμα και απαραίτητα στην κοινωνία, τα παιδιά μας ψυχαγωγούνται με τις παραδόσεις μας, ζουν και αναπνέουν με αυτές, μελετούν την αρχαία ελληνική, τη βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας. Σας θέλουμε λοιπόν κοντά μας και στα δύσκολα, αν χρειαστεί.

Αγαπητά πρωτάκια καλώς ήρθατε στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου,να το προσέχετε και να το αγαπάτε, να το φροντίζετε, όπως και αυτό εσάς.

Αγαπητοί μαθητές που συνεχίζετε καλή χρονιά, εύχομαι φέτος να περάσουμε ακόμη καλύτερα. 


Αγαπητοί Γονείς ,Καθηγητές Κ. Διευθύντρια Κ. Υποδιευθύντρια καλή χρονιά, καλή δύναμη για μια δύσκολη από ότι φαίνεται χρονιά, για όλους.

Σαν Σύλλογος νιώθουμε ότι κάναμε το χρέος μας την χρονιά που πέρασε , ότι έπεσε στην αντίληψη μας ,ότι μας εμπιστευτήκατε και πέρναγε από το χέρι μας διορθώθηκε, πρέπει όμως ακόμη να γίνουν αρκετά, δεν θέλει σταυρωμένα χέρια, ούτε εφησυχασμό - θέλει ετοιμότητα να μην μένει αναπάντητο, ότι προκύψει. 

Τα Μουσικά Σχολεία έχουν αυξημένες ανάγκες, γιατί είναι συγχρόνως ένα γενικό γυμνάσιο- ένα γενικό λύκειο και ωδείο μαζί. 
Με μαθητές που πρέπει να είναι στην ώρα τους, από όλους τους Δήμους του Νομού μας, από κάθε χωριό.

Που πρέπει να έχουν στην ώρα τους, την εκ του νόμου ίδρυσης τους ,την απαραίτητη ποιοτική σίτιση τους, κάθε μέρα. Και φυσικά, καθηγητές, όταν ξεκινούν τα μαθήματα και όχι τα Χριστούγεννα, και μάλιστα κάτω από αγώνες και πίεση.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ λοιπόν ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Όλοι να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, να προσέχουμε το Σχολείο μας, να το σεβόμαστε για να κερδίζουμε και τον σεβασμό της κοινωνίας μας.

Σας ευχαριστώ, για το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων Μουσικού Σχολείου Κορίνθου Μενελάου Μενέλαος.