Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ρεσιτάλ Πιάνου από τον Σταύρο Δρίτσα σήμερα στο Καλογεροπούλειο!


Ρεσιτάλ πιάνου θα δώσει σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 και ώρα 20.30 στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα ο πρώην μαθητής του σχολείου μας Σταύρος Δρίτσας σε ένα Ρεσιτάλ πιάνου με έργα Bach, Tchaikovsky, Chopin και Schuman....
Ο Σταύρος Δρίτσας..
Γεννήθηκε στο Λουτράκι το 1996. Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήρθε σε ηλικία 11 χρονών στην Φιλαρμονική Λουτρακίου, με καθηγητές τον Χρήστο Καλούδη στα θεωρητικά και τον Κώστα Ρίζο στην τρομπέτα.

Τα πρώτα μαθήματα πιάνου έκανε το 2008 στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου όπου και
αποφοίτησε    και συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο και στη Schola Cantorum των Παρισίων υπό την καθοδήγηση της παγκόσμιους φήμης σολίστ πιάνου και παιδαγωγού Αγάθης Λεϊμονή,κι απέκτησε το Diplome Supérieur από τη Schola Cantorum με Άριστα Παμψηφεί και πρόσκληση για ρεσιτάλ στο Auditorium Cesar Franck στο Παρίσι.'

Η έδρα του είναι στο Λονδίνο, όπου παρακολουθεί το Bachelor in Piano Performance στο Guildhall School of Music and Drama, με καθηγήτρια την διεθνούς κύρους σολίστ Lucy Parham. Στην ηλικία των 15 ετών έκανε το ντεμπούτο του με τη ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη.

Από το 2011 κι έπειτα έχει βραβευθεί σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου, και οι σπουδές του έχουν λάβει εκτίμησης και στήριξης μέσω υποτροφιών από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer στην Ελλάδα, τη Schola Cantorum στο Παρίσι, το Guildhall School of Music and Drama και το Henry Wood Trust στο Λονδίνο. Η αυξανόμενη συναυλιακή δραστηριότητα του περιλαμβάνει ρεσιτάλ στο Μουσείο Scriabin και το Μουσικό Σχολείο Tchaikovsky στη Μόσχα, στο Montressor Tower της Βερόνα, στο Ωδείο Rachmaninoff στο Παρίσι,στο Milton Court Concert Hall του Λονδίνου, στο Παλάτι των Ιπποτών της Αμβέρσας, και στις πιο σημαντικές αίθουσες της Αθήνας.

Πέρα από τη Sinfonietta Αθηνών, έχει συμπράξει με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τον Παύλο Σεργίου. Ασχολείται με την μουσική δωματίου, έχοντας εμφανιστεί σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο με μουσικούς όπως οι Γιάννης Γεωργιάδης, Κάτια Πάσχου, Chloe Stowers-Veitch κ.α. . Για την εντεινόμενη παρουσία του Σταύρου στο διεθνές καλλιτεχνικό γιγνεσθαι έχουν ενδιαφερθεί σημαντικοί φορείς όπως το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Λατινικής Αμερικής "La Terquera" καθώς και το Hellenic TV στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις.

Ο Σταύρος ηχογράφησε για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, κι έκτοτε έχει επανηλειμμένα ηχογραφήσει έργα Bach, Beethoven και Chopin. Τον περασμένο Νοέμβριο ηχογράφησε για πρώτη φορά έργα Schubert για το BBC Radio 3 και οι ηχογραφήσεις του έτυχαν εξαιρετικής αναγνώρισης.

Οι ερχόμενες εμφανίσεις του Σταύρου Δρίτσα για το 2017 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ρεσιτάλ σε Εδιμβούργο, Αθήνα, Κολωνία, Οξφόρδη, Βενετία και Λονδίνο, καθώς και την εμφάνιση του ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τους London Mozart Players.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.