Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 15μελους


Από τον πρόεδρο του 15μελους Συμβουλίου Μαθητών/τριων  του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση 





Ως πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ κι εγώ ως προς την άδικη και αναίτια κατά τη γνώμη μου επίθεση που δέχεται τις τελευταίες μέρες το σχολείο μας.
Γνωρίζουμε όλοι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των έντεκα χρόνων λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, ποτέ δεν έχουν σημειωθεί σε αυτό κρούσματα βίας και ρατσισμού. Κι αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιαιτερότητας του προγράμματος σπουδών του, όπου μαθητές και των έξι τάξεων συνεργάζονται και επικοινωνούν, θέτοντας κοινούς στόχους.
Θα ήθελα να βεβαιώσω ότι ολόκληρη η σχολική κοινότητα, καθηγητές και μαθητές, αποθαρρύνουμε  κάθε είδους βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά. Μία απόδειξη αυτού, είναι το τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ κατά της βίας και του ρατσισμού, στο οποίο συμμετέχει ενεργά και με μεγάλη επιτυχία το σχολείο μας και στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις. Μέλος του προγράμματος αυτού είμαι και εγώ προσωπικά, με επικεφαλής αυτού τη διευθύντριά μας.
Μέχρι τώρα, όλοι οι μαθητές του σχολείου έχουμε αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο μαθητή, όπως άλλωστε κάνουμε με όλους τους καινούριους μαθητές  και λυπούμαστε πολύ για την όποια διαφορετική εικόνα ο μαθητής και η μητέρα του προβάλλει. Με τις ¨απόψεις¨ τους αυτές προβληματιζόμαστε αλλά τοποθετούμεθα αντίθετοι στο bullying που υφίσταται αυτές τις ημέρες ολόκληρη η σχολική μας κοινότητα.
            Με εκτίμηση,
                              Ο Πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, Β.Τ.