Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



www.mousikart.gr



Αθήνα 06-2-2019


Αγαπητοί γονείς, μαθητές, καθηγητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Στις 31/1 μαζί με τα παιδιά μας, εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, καθώς και Συλλόγους Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής, δώσαμε δυναμικό παρόν πραγματοποιώντας αγωνιστική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, και διεκδικώντας το αυτονόητο:

Aπόσυρση της απαράδεκτης απόφασης που καταργεί το δικαίωμα των μαθητών στην δωρεάν μεταφορά.

Εκθέσαμε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στους μαθητές και στις οικογένειές τους η παράλογη απόφαση του περιορισμού της δωρεάν μετακίνησης από και προς τα σχολεία μας σε εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Απαιτήσαμε συνάντηση με τον κύριο Γαβρόγλου, με αποτέλεσμα αντιπροσωπεία γονιών και μαθητών να γίνει δεκτή από τετραμελή ομάδα συμβούλων.

Ακολούθησε δίωρη συνάντηση κατά την οποία ζητήσαμε να δοθεί λύση στο θέμα το οποίο μας αφορά και το οποίο προκύπτει από την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ 50025/2018 και της διευκρινιστικής εγκυκλίου 53883/4. Επιμείναμε στην κατάργησή της και τη δημιουργία όρων και προϋποθέσεων ώστε οι μαθητές μας να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους χωρίς εμπόδια στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα οποία τίθενται πλέον οι χιλιομετρικοί περιορισμοί οι οποίοι ισχύουν γενικά για όλους τους μαθητές.

Σύμφωνα με αυτούς τους περιορισμούς, για να δικαιούται δωρεάν μεταφοράς ένας μαθητής θα πρέπει η ελάχιστη απόσταση της κατοικίας του από το σχολείο να είναι 3000 μέτρα για μαθητές γυμνασίου και 5000 μέτρα για μαθητές λυκείου. Δε λαμβάνεται υπόψιν το γεγονός πως πρόκειται για σχολεία τα οποία εξυπηρετούν πολλούς δήμους. Οι μαθητές αυτών των σχολείων έχουν επιπλέον διδακτικές ώρες και μεταφέρουν καθημερινά εξοπλισμό. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παλαιά Κ.Υ.Α., οι μαθητές σε αυτά τα σχολεία μεταφέρονταν χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. Για τους μαθητές οι οποίοι φοιτούν στα Μουσικά Σχολεία και δεν μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα, ο χιλιομετρικός περιορισμός ο οποίος τίθεται ώστε να δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς είναι τα 1.500 μέτρα. Μόνο οι μαθητές οι οποίοι μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.


Αρχικά οι εκπρόσωποι του υπ. Παιδείας μας παρέπεμψαν στο υπ. Εσωτερικών

δηλώνοντας ότι είναι αναρμόδιοι. Όταν τους εξηγήσαμε πως είχαμε ήδη δις συναντηθεί με τους αρμόδιους του υπ. Εσωτερικών, πήραμε ως απάντηση ότι με βάση τα χρήματα που έλαβαν ως υπουργείο να διαχειριστούν, έπρεπε να κάνουν περικοπές. Τους ζητήθηκε από το υπ. Εσωτερικών να επιλέξουν από που θα γίνουν αυτές. Επέλεξαν τη «μικρότερη βλάβη μιας και τα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία αφορούν περίπου 11.000 παιδιά»



Πιστεύουμε ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δίκαιο τον αποκλεισμό των παιδιών μας από την εκπαίδευση που έχουν επιλέξει και για την οποία έχουν μοχθήσει. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί τον εξαναγκασμό των οικογενειών μας σε άλλη μια αφαίμαξη προκειμένου να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας στον αγώνα τους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα..

«Η διακοπή της δωρεάν μεταφοράς σε μεγάλο τμήμα των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων θα ήταν η μικρότερη δυνατή βλάβη»
Τα παιδιά μας με την αγωνιστική τους στάση και με τις ιδιαίτερες διαμαρτυρίες τους μας δείχνουν ότι δεν διαπραγματεύονται κανένα δικαίωμά τους. Θα είμαστε δίπλα τους και θα πιέζουμε με όλα τα μέσα ώστε να αρθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

Το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητριών και μαθητών μας δεν το διαπραγματευόμαστε.

Συνεχίζουμε τον κοινό βηματισμό μας με όλη την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα.

Ενωμένοι, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, παλεύουμε ώστε να αρθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη απόφαση.


Η αγωνιστική διεκδίκηση είναι μονόδρομος.


Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα προεδρεία των Συλλόγων Γονέων καθώς και τους εκπροσώπους των γονέων των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων
στη συνεδρίαση του Δ.Σ .της Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ. την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:00 στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά .