Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΓΜΚΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

www.mousikart.gr

18 Απριλίου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, καλεί τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων να πάρουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Σύνταγμα, στις 18:30. 

Τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις κυβερνητικές επιλογές οι οποίες στερούν από τα παιδιά μας το δικαίωμα της πραγματικά δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και υποβαθμίζουν τη γενική, μουσική και καλλιτεχνική παιδεία. 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει από φέτος νέο τρόπο εισαγωγής σε τμήματα μουσικών σπουδών τρεις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Απαιτούμε να μην εξεταστούν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών με δύο διαφορετικού τύπου εισαγωγικές εξετάσεις. 

Η Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτη μεθόδευση να φέρει προς ψήφιση τη Μεγάλη Δευτέρα, όταν τα σχολεία είναι κλειστά, ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίοι έχουν ήδη απορρίψει εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. 

Όχι σε ένα νομοσχέδιο με το οποίο: 

• Μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η γενική παιδεία στο Λύκειο 

• Η Γ’ Λυκείου μετατρέπεται σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 

• Μεγαλώνει η οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών με την αύξηση της ανάγκης των μαθητών για φροντιστηριακά μαθήματα 

• Ενισχύονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες 

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ