Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ− ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, η νεολαία, είναι το ζήτημα της ανεργίας. Σήμερα δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον ένα άνεργο.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του προβλήματος, της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς και άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων, η Δημοτική αρχή Πάτρας διοργανώνει πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα ως την Αθήνα 3 με 10 Απρίλη 2016.

Από την Τρίτη 5 Απρίλη έως την Πέμπτη 7 Απρίλη η πορεία θα διασχίσει τον Νομό μας.ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ″Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ″
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ(ΟΓΕ)
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Επιστολή – Κάλεσμα
για την πορεία αγώνα Πάτρα - Αθήνα
Αγαπητές φίλες και φίλοι

Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Στο Δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι συνολικά 29.230 άνεργοι εκ των οποίων οι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι!

1600 οικογένειες μόνο στο Δήμο μας, λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων ενώ 6.000 είναι οι αιτήσεις για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)! Στα σχολεία παρέχουμε δεκατιανό σε 1600 παιδιά, στα κοινωνικά φροντιστήρια συμμετέχουν 313 παιδιά. Πήραμε την απόφαση οι άνεργοι να πληρώνουν το 50% των ανταποδοτικών τελών και του τιμολογίου του νερού και να αυξηθεί στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι άνεργοι να μην πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Να έχουν 50% μείωση στην τιμή του εισιτηρίου στο θέατρο και σε άλλες εκδηλώσεις. Διευρύναμε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ. Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι αναντίστοιχα των αναγκών. Ο Δήμος εξαντλεί τις δυνατότητες που έχει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οξύτατο. Ξέρουμε τη συνθετότητα του προβλήματος ως προς τη λύση του. Είναι όμως δυνατό να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων και μείωσης της ανεργίας. Για αυτό:

1. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.

2. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου μας, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας. Για να μπορέσει ο Δήμος μας με τα νομικά του πρόσωπα να λύσει τις τεράστιες ανάγκες του χρειάζεται τουλάχιστον 700 θέσεις μόνιμων εργαζομένων τις οποίες διεκδικούμε. Οι μνημονιακοί νόμοι της ΕΕ που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύουν τις προσλήψεις με αποτέλεσμα την υπολειτουργία δομών και υπηρεσιών, με διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση. Αντίστοιχα το νοσοκομείο του Αγίου Αντρέα έχει ανάγκη 470 εργαζόμενους, το νοσοκομείο του Ρίο 800! Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μόνο τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία του δήμου μας είναι 96!

3. Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών για να μην είναι η πόλη μας μια ανοχύρωτη πόλη, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η κρίση με την υποχρηματοδότηση την υποστελέχωση έχει οξύνει όλα τα προβλήματα στις ήδη ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν.

4. Διεκδικούμε να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί που δεν έχουμε, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων πήρε την απόφαση και καλεί τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση και κινητοποίηση

Ως εδώ και μη παρέκει!

Ξεκινούμε στις 2 Απρίλη με πορεία ως το Σύνταγμα. Πορεία ανέργων και των οικογενειών τους, νεολαίας όλου του λαού

Καλούμε σε στήριξη αλληλεγγύη και συμμετοχή τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους!

Διανύουμε την απόσταση Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια, οργανώνοντας μια πορεία 10 ημερών γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά, σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων διεκδικώντας, μ’ αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού και του πολιτισμού να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στον λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Να διατρανώσουμε ότι Ναι στον 21ο αιώνα ζούμε , υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας.

 «..Όταν για να βρεις δεν υπάρχει καμιά δουλειά/ Πρέπει να αντισταθείς!/ Πρέπει ολάκερο το κράτος/ Τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρεις/ Μέχρι να γίνεις ο ίδιος του εαυτού σου εργοδότης./ και τότε πάντα διαθέσιμη δουλειά για σένα θα ‘χει./ Όταν για την αδυναμία σας σας περιγελούν/ Δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο!/ Πρέπει έτσι να φροντίσετε/ Που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί./ Τότε μεγάλη δύναμη πια θα ‘στε/ Να σας περιγελάει τότε δε θα τολμά κανείς»… Μπ. Μπρέχτ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Κώστας Πελετίδης

Πληροφορίες συμμετοχής

Στους συμμετέχοντες στην πορεία θα παρέχεται:

• Φαγητό

• Νερό,

• Ιατρό-φαρμακευτική περίθαλψη

Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

1. Υπνόσακος (sleeping bag)

2. Αθλητικά παπούτσια

3. 3-4 Ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως)

4. Μπλούζες βαμβακερές

5. πετσέτες

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί τις ημέρες που διεξάγεται η διαδήλωση θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετέχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.

Η έναρξη θα γίνει στις 2/4 στην Πλατεία Γεωργίου Α’ στις 19,30 με συναυλία και ομιλία του Δημάρχου. Η εκκίνηση θα γίνει την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 9.00 από την πλατεία Γεωργίου. Η λήξη Στην Πλατεία Συντάγματος στις 10/4 στις 18.00 με ομιλία του Δημάρχου και Συναυλία.

Την τελευταία μέρα της διαδήλωσης (Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 7.00), θα ξεκινήσουν πούλμαν από την πλ Γεωργίου για να μεταφέρουν διαδηλωτές στην Αθήνα. Με το τέλος της συγκέντρωσης θα επιστρέψουν με τα πούλμαν στην Πάτρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   

ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 216,84 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 8 ημέρες
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ : επτά (7)
                                                                
Σάββατο 2 Απρίλη 2016
Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 7.30 μμ                                                                                                   


1η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Απρίλη 2016
ΠΑΤΡΑ – ΑΙΓΙΟ απόσταση 39,71 χιλ. – χρόνος 8.51΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Αη Βασίλης – Ροδινή – Καμάρες 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Αίγιο


Διανυκτέρευση :
1. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου    
2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καμαρών (9,69 χιλ.)


2η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απρίλη 2016
ΑΙΓΙΟ – ΑΚΡΑΤΑ απόσταση 28,08 χιλ. – χρόνος 6.14΄ 
ΣΤΑΣΕΙΣ : Διακοφτό – Πλάτανος


ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ακράτα
Διανυκτέρευση :
1. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ακράτας                                                                                                    

2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου (11,07 χιλ.)


3η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 5 Απρίλη 2016
ΑΚΡΑΤΑ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ απόσταση 32,73 χιλ. – χρόνος 7.16΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Δερβένι – Λυκοποριά - Καμάρι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ξυλόκαστρο


Διανυκτέρευση :
1. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου 2.Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κιάτου (17,42 χιλ.)  


4η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απρίλη 2016
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ απόσταση 33,79 χιλ. – χρόνος 7.31΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Κιάτο – Βέλο - Λέχαιο 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Κόρινθος


Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου                                                                                                             
2. Δημοτικό Γυμναστήριο Λεχαίου (8,28 χιλ.)                                                                                                     
3. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βραχατίου «Γ. Τριαντάφυλλος" (12,26 χιλ.)    


5η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 7 Απρίλη 2016
 ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ απόσταση 19,83 – χρόνος 4.24΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Ισθμός


ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Άγιοι Θεόδωροι


Διανυκτέρευση :
1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων «Κρομμυώνειο» 2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου (19,65 χιλ.)


6η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Απρίλη 2016
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΜΕΓΑΡΑ απόσταση 22,79 – χρόνος 5.04΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Κινέτα - Στίκας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Μέγαρα

Διανυκτέρευση :
1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Μεγάρων                                                                                            
2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Περάμου (7,57 χιλ.)    


7η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Απρίλη 2016
ΜΕΓΑΡΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ απόσταση 20,48 χιλ. – χρόνος 4.33΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Νέα Πέραμος – Διόδια Μάνδρας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ελευσίνα
Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Ανδ. Δασκαλάκης»                                                         
2. Νέο Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Γούβα»                                                                                             
3. Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου (5,45 χιλ.)

                                                                                                                                                                                                                                                                                           
8η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Απρίλη 2016
ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα) απόσταση 20,59 χιλ. – χρόνος 4.21΄
ΣΤΑΣΕΙΣ : Ασπρόπυργος - Χαϊδάρι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Αθήνα - Σύνταγμα