Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου στην 12η Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στην ΧΙΟ στις 26 Μαρτίου 2016



Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μενελάου Μενέλαο και την Παπαθεοδώρου Δημητρούλα.
Και οι δυο πήραν το λόγο, φέρνοντας εικόνα του σχολείου μας, όπως εκτιμήθηκε σε συνεννόηση με το υπόλοιπο Δ.Σ.


Ο Μενελάου Μ. τόνισε ότι η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στην Κόρινθο οφείλεται στους γονείς πριν από εμάς, που αναζήτησαν την Πανελλήνια Ένωση και φυσικά στην Ένωση που ανταποκρίθηκε και μάλιστα πραγματοποίησε την 8η Τακτική Γενική Συνέλευση τον Μάρτιο του 2012 στην Κόρινθο.

Από τότε το Μουσικό Κορίνθου κατακτά όλο και καλύτερη θέση στη κοινωνία της Κορινθίας, απέναντι στην επιχειρούμενη προσπάθεια απαξίωσης.


Τονίζοντας ότι θέλει συνεχή  προσπάθεια και εγρήγορση, γιατί ότι καλό και χρήσιμο δυστυχώς στις μέρες μας κινδυνεύει.

Τόνισε ότι είμαστε χαρούμενοι, που τα παιδιά μας είναι σε ένα τέτοιο Σχολείο, που το εγώ γίνεται εμείς, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε έναν ειλικρινή, ντόμπρο, σύμμαχο, που είναι πρόθυμος να ακούσει και να δείξει το δρόμο.

Επίσης κάλεσε όλους τους Συλλόγους να συμμετέχουν στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και να παροτρύνουν τα παιδιά να εκφραστούν με όλες τις μορφές τέχνης, υπέρ της Ειρήνης.


Από την μεριά της η Κ. Παπαθεοδώρου κατέθεσε το υπόμνημα του Δ.Σ., επισημαίνοντας την αξία του σπουδαιότερου οργάνου, που είναι η φωνή του ανθρώπου, κάνοντας και συγκεκριμένη πρόταση. 

Οι τοποθετήσεις των φορέων της Χίου, αλλά και όλων των αντιπροσώπων ήταν καθεμιά ξεχωριστή και σπουδαία.


Με χαρά σε επόμενη Γ.Σ. του σχολείου μας θα τις μοιραστούμε με όλους τους γονείς. Τα πρακτικά καθώς και όλες οι φωτογραφίες θα παραμείνουν στο αρχείο του συλλόγου μας.

Ομόφωνα  ψηφίστηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, καθώς και τα ψηφίσματα πού σας κοινοποιούμε.

Τα πρακτικά, καθώς και οι προτάσεις πού ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα δράσης θα κοινοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Η φιλοξενία ήταν εκπληκτική, το νησί σε ταξίδευε ακόμη παραπέρα, οι σπουδαίοι, ακούραστοι άνθρωποι της Χίου σε ανέβαζαν ένα επίπεδο παραπάνω, μάθαμε πολλά.
Θα μας μείνουν αξέχαστα. 

Οι σπουδαίοι θρησκευτικοί προορισμοί , οι 11 κάτοικοι ενός χωριού, η αναδάσωση στη μνήμη αγαπημένων ανθρώπων, το μαστιχόδενδρο, οι τουλίπες τη Χίου, τα χωριά κάστρα, η ξεχωριστή φυσιογνωμία από χωριό σε χωριό, και φυσικά πώς να ξεχάσεις το καλύτερο λαογραφικό μουσείο στο υπόγειο ενός Γυμνασίου γεμάτο  Ανθρωπιά, πώς να ξεχάσεις τις βυθισμένες πλαστικές βάρκες και το σωσίβιο στην παραλία κάτω ακριβώς από το Ξενοδοχείο που σε καλεί να συνεχίσεις τον αγώνα να παραμείνεις ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Γονείς από όλη την Ελλάδα αντάμωσαν στην Χίο, με πίστη στην χρησιμότητα τέτοιων σχολείων.
Πόσο εύκολα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε !!!