Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2016-2017


Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός σήμερα στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 με μία ευχάριστη έκπληξη αφού παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία του σχολείου μας κατόπιν προσκλήσεως της Διεύθυνσης του σχολείου μας και τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων παραγόντων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος στους παρισταμένους τόνισε την ανάγκη να έχει Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα η «παιδευτική» διαδικασία των Σχολείων της Πατρίδας μας και αναφέρθηκε σε όσους πολεμούν αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, λέγοντας: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, πρόσχωμεν»  επισημαίνοντας έτσι τον κίνδυνο αλλοιώσεως και αλλοτριώσεως του υγιούς Εθνικού και Θρησκευτικού φρονήματος των Ελληνοπαίδων.

Τέλος, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα Σχολική χρονιά στους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και τους γονείς τους, αλλά και σε όλους τους παρισταμένους Εκπροσώπους των Περιφερειακών, Δημοτικών, Εκπαιδευτικών και άλλων Αρχών.