Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Το ΜΟΥΣΙΚΟ στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου στο 2ο Φεστιβαλ Μουσικών Σχολείων έγινε με την παρουσίαση δύο συνόλων στον μαγικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στην Επίδαυρο. Εκεί τα δύο σύνολα του σχολείου μας παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. 

Το πρώτο σύνολο είναι το ΣΥΝΟΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ένα σύνολο που ιδρύθηκε τη φετινή σχολική χρονιά και αποτελείται κυρίως από μαθητές της πρώτης Γυμνασίου καθώς και από μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει διασκευές από ποπ τραγούδια των τελευταίων χρόνων καθώς και κλασικά έργα. Διευθύνει η Γκρέκα Πετούμενου και στο πιάνο συνοδεύει η Βασιλική Ντούλη. 

Το δεύτερο σύνολο είναι το ΣΥΝΟΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ και ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ του Μουσικού Γυμνασίου Κορίνθου που σχηματίστηκε το σχολικό έτος 2017-18 από τους καθηγητές του σχολείου Φ. Κουτζαγιώτη και Π. Γιαννακάκη. Αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και πλαισιώνεται από κουιντέτο οργάνων (πιάνο, φλάουτο, κλαρινέτο, κιθάρα και βιολοντσέλο). Το πρόγραμμα στην παρούσα εκδήλωση περιλάμβανε 2 παραδοσιακά Αμερικάνικα τραγούδια (negro spiritual) και δύο παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια τα οποία ακούγονται εναλλάξ, επιχειρώντας μ’αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσει λαϊκά τραγούδια δύο χωρών σε ελεύθερη διασκευή.