Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση – Απολογιστική του Συλλόγου μας


Με επιτυχία έγινε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο χώρο του Σχολείου  η ετήσια τακτική γενική συνέλευση – απολογιστική του Συλλόγου μας.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου.....

κα Ειρήνη Καραπατά χαιρέτησε την Γ.Σ. όπου και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του Συλλόγου με την διεύθυνση του σχολείου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Μενέλαος Μενελάου χαιρέτησε την Γ.Σ. και στην συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη για τις τρέχουσες ανάγκες του σχολείου όπως - κενά καθηγητών μουσικών οργάνων, για τις μετακινήσεις των μαθητών, τη σίτιση, για τα βιβλία μουσικής, και ιδιαίτερα 
έκανε αναφορά για πιστοποίηση σπουδών όπως ο νόμος ορίζει μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.
                       
Στην συνεχεία πήρε τον λόγω η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων του συλλόγου μας κα Παπαθεοδώρου Δήμητρα οπού και ενημέρωσε τα μέλη όσο αφορά την Πανελλήνια Ένωση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων....

Τέλος δόθηκε ο λόγος στα μέλη μας και η Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε σε μια εποικοδομητική συζήτηση με ουσιαστικές τοποθετήσεις και προτάσεις σε θέματα που αφορούν το Σχολείο μας. 

Στην συνέχεια διαβάστηκαν δυο ψηφίσματα όπου και μπήκαν σε ψηφοφορία και πέρασαν ομόφωνα απο την Γ.Σ. που αφορούσαν....


Α) Την συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση στης 7 Νοεμβρίου 2016 με άξονα τα γενικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την δωρεάν δημόσια παιδεία του 12χρονου δημόσιου σχολείου, σε συνδυασμό με οξυμμένα προβλήματα των Μουσικών Σχολείων.

Β) Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Παναγιώτη Κουφαλάκου Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.


Διαβάστε αναλυτικά σε οτι αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ

Αγαπητοί γονείς καλός ήρθατε στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του Δ.Σ. για την Γ.Σ. 

Το Δ.Σ. μπαίνει στο δεύτερο χρόνο του με νέα πρόσωπα λόγο μετακινήσεως μαθητών που οι γονείς τους ήταν στο Δ.Σ. σε άλλα σχολεία . Το Δ.Σ. λοιπών διαμορφώθηκε ως εξής: Πρόεδρος Μενελάου Μενέλαος ,Αντιπρόεδρος Μοντεβερδη Πηνελόπη ,Γενικός Γραμματέας Γλέζος Νίκος ,Ταμίας Πετροπούλου – Βαγενά Βίκυ ,και Έφορος Ανδρέου Νίκος .

Το Δ.Σ συνεδρίασε για να εκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας, και κυρίως να προετοιμάσει τη δράση του για το επόμενο διάστημα με άξονα τα γενικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια δωρεάν παιδεία ,σε συνδυασμό βέβαια με τις αυξημένες ανάγκες των μουσικών σχολείων και φυσικά του δικού μας. 

Για άλλη μια φορά λείπουν καθηγητές μουσικής Για άλλη μια φορά υπάρχουν μαθητές που ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στο σχολείο, παλεύουμε για δωρεάν δημόσια και ασφαλή μεταφορά με οδηγό και συνοδηγό. 
Για άλλη μια φορά εξαπατηθήκαμε γονείς και μαθητές από την υπόσχεση για πιστοποίηση σπουδών, όπως ο νόμος ορίζει μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις 
 α)Πτυχίο θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής (Αρμονίας ) 
 β)Πτυχίο Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής (Βυζαντινής ) 
 γ) Πτυχίο Ελληνικών Παραδοσιακών Οργάνων 

Για άλλη μια χρονιά μαθήματα σε παραδοσιακά όργανα γίνονται χωρίς αναλυτικό πρόγραμμα.                                                               Για μια ακόμα χρονιά μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολεία χωρίς σχεδόν καμία μέριμνα από την πολιτεία. 
Για μια ακόμη φορά καλούνται οι γονείς να βάλουν το χέρι στη τσέπη για βιβλία ή να γίνεται μάθημα μέσα από φωτοτυπίες.         Για μια ακόμη χρονιά η σίτιση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε παρά το ότι έχουν γίνει βήματα, καταρχήν να έχουμε, κατά δεύτερο να είναι κάτι καλλίτερο από ένα σκέτο σάντουιτς,συνεχίζουμε όμως των αγώνα ζητάμε να μην γίνονται μειοδοτικοί διαγωνισμοί που οδηγούν σε χαμηλό κόστος με αποτέλεσμα στην ποιότητα, να γίνονται ποιοτική διαγωνισμοί,να γίνετε έλεγχος έγκαιρα από τις υπηρεσίες της πολιτείας,να υπάρξει διατροφικό πρόγραμμα από ειδική επιτροπή. Και φυσικά η δημιουργία υποδομής για μαγειρείο μέσα στα σχολεία θα εξασφάλιζε αρκετά.

Επιμένουμε ότι για τις μετακινήσεις και για τη σίτιση είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή των συλλόγων γονέων στις διαδικασίες, ώστε να έχουν άμεση αντίληψη για τα γεγονότα.

Παρόλα αυτά έχουμε να κάνουμε με σχολείο που ολοκληρώνει την προσωπικότητα του νέου και πρέπει να το διασφαλίσουμε επιμένοντας σε παιδεία γνώσεων και όχι άγχους και κατεύθυνσης σε επιταγές.

Για να είμαστε ειλικρινής μετά από την δράση και τον αγώνα τα προηγούμενα χρόνια και το ότι δεν αφήσαμε τίποτε αναπάντητο έχουμε αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα .

Το μουσικό Κορίνθου δεν είναι αυτό που ήταν είναι σε καλλίτερο επίπεδο χάρη στο προσανατολισμό και των προηγούμενων Δ.Σ. που δεν έκρυβαν προβλήματα που μάχονταν να κρατήσουν ανοιχτό το σχολείο

Δεν ωραιοποιώ είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλα ,αλλά υπάρχουν και καλλίτερα .

Σε αυτές λοιπών τις συνθήκες η επαγρύπνηση και η εγρήγορση είναι απαραίτητες .

Θα ήθελα να είναι απόφαση όλων από εδώ σήμερα .

Αν κάτι δε πάει καλά να το παλέψουμε όλοι μαζί και όταν λέω όλοι μαζί το εννοώ γονείς μαθητές καθηγητές .

Οι δυνατότητες του κάθε Δ.Σ. Ίσως κάποια στιγμή δεν επαρκούν, βέβαια εμείς έχουμε και την πανελλήνια ένωση που πραγματικά μας έχει σώσει μας ανεβάζει ένα μπόι ,αλλά πιστέψτε με δια τις αναθέσεως δεν παλεύονται τα σπουδαία και μεγάλα . ο λόγος που τα λέω αυτά είναι να αφυπνίσω να μην συμβάλω στον εφησυχασμό ,σε αυταπάτες ,στην αποδοχή των ελάχιστων ,στο αυτό είναι τι να κάνουμε ;

Πρέπει να γίνουν βήματα μπροστά με τη σχολική κοινότητα ενωμένη, ότι έχουν τα μουσικά είναι από αγώνες μετά μουσικής, σε αυτή τη λογική στηρίζουμε τους μαθητές στη πανελλαδική δράση στις 7 Νοεμβρίου σε ότι αποφασίσουν και το Δ.Σ συμμετέχοντας θα καταθέσει υπόμνημα στη δευτεροβάθμια

Λίγα λόγια για τη χρονιά που πέρασε

Την προηγούμενη σχολική χρονιά μας απασχόλησε ο τρόπος επικοινωνίας προς ενημέρωση των γονέων, μαθητών, καθηγητών, προσπαθήσαμε, δεν είναι όμως αυτό που θέλουμε. Από την στιγμή που αναλάβαμε συναντηθήκαμε με την διεύθυνση και το δεκαπενταμελές για να ενημερωθούμε πάνω σε θέματα του σχολείου. Άμεσα επικεντρώσαμε στην προμήθεια 3 αιρκοντίσιον για 3 αίθουσες που πέρσι προστέθηκα, και ζητήσαμε την αντικατάσταση των υπολοίπων πολύ παλιών . Πέσαμε επάνω στη σίτιση με πάρα πολλές επισκέψεις στο Δήμο τονίζοντας ότι έχουμε την μικρότερη χρηματοδότηση ανά μερίδα, ενημερώσαμε για άλλα θέματα που αφορούν το κτίριο, ενημερώσαμε τον Δήμαρχο το Δημοτικό Συμβούλιο τη σχολική επιτροπή. Συμμετείχαμε ενεργά στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση προσφέροντας εθελοντικά την ηχητική κάλυψη, και ένα πλούσιο μπουφέ. Πραγματοποιήσαμε κοπή πίτας με τι συνεργασία όλου του σχολείου με μεγάλη επιτυχία καλώντας ανθρώπους από την κοινωνία της Κορινθίας. Παρακολουθήσαμε τις διαδικασίες της Πανελλήνιας ένωσης γονέων στην Αθήνα και στη Χίο στέλνοντας τους αντιπροσώπους μας. Λύσαμε θέμα με το κτελ (σας διαβάζω επιστολή ) Λύσαμε θέμα με δρομολόγια (διαβάζω επιστολή από αντί περιιφέρεια) Παραδώσαμε στο σχολείο μας 1 φορητό ράδιο σιντί ,1 σετ ηχείων με σαμπγούφερ για Η.Υ. 3 κουρτινόξυλα ,3 πόμολα πόρτας ,δώσαμε για το προτζεκτ των μαθητών 250 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ,μάλιστα επιμείναμε να εργαστούν απρόσκοπτα μήπως είχαμε κάτι σπουδαίο .Διοργανώσαμε εκπληκτικό <<γλέντι>> την τσικνοπέμπτη με πάνω από 400 σουβλάκια και άλλα είδη ,άφθονους χυμούς και ποιοτικά αναψυκτικά ,πήραμε ειδικά μικρόφωνα κάψες για έγχορδα ,μοιράσαμε 600 κιλά πατάτες που μας ήρθαν χωρίς να το περιμένουμε σε όλους τους μαθητές . Από τα τελευταία που κάναμε είναι το βάψιμο των κάτω αιθουσών, και της μάνδρας του σχολείου, τέλος φροντίσαμε για τον καθαρισμό σε γειτονικό χωράφι και μπαλώσαμε το συρματόπλεγμα της περίφραξης , αναφέροντας για καθαρισμό να τονίσω τη πάρα πολύ καλή δαυλιά της υπηρεσίας του πρασίνου του δήμου Κορινθίων που ανταποκρίθηκε σε προηγούμενο κάλεσμα μας και φρόντισε τον περιβάλλοντα χώρο . 

Βλέπετε η δράση του Δ.Σ. δε περιορίστηκε σκύψαμε να μαζέψουμε αλλά φτάσαμε και πολύ ψηλά στη διεκδίκηση όσων δικαιούμαστε. Θέλουμε να κάνουμε πολλά όμως θέλουμε να τα κάνουμε με αξιοπρέπεια. ζητάμε όσοι εμπλέκονται να κάνουν την δουλειά τους καλά.

Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να τονίσουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα μας χρειαζόμαστε μουσικά όργανα να δώσουμε σε μαθητές που δεν μπορούν να έχουν, πείτε αν μπορεί να δώσει κάποιος ,να κάνει δώρο ή να το αγοράσει ο σύλλογος σε συμβολική τιμή ,χρειαζόμαστε 1 φλάουτο

Έχει προσφερθεί γονέας να ντύσει την αίθουσα εκδηλώσεων με κουρτίνες.
Βρισκόμαστε στην διαδικασία για προμήθεια του σχολείου με 3 οθόνες βίντεο προβολέα
Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα έχει η επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης κοπής της πίτας
Δώστε όνομα και τηλέφωνο αν μπορείτε να συμβάλετε στο οτιδήποτε. 

Από το Δ.Σ.