Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αθώο κήρυξε τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Παναγιώτη Κουφαλάκο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης


Πανηγυρικά Αθώος κρίθηκε στις 29/11/17 στο Δικαστήριο Τρίπολης ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων κος Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Ο πρώην γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι εισήλθε παράνομα σε σχολείο στην Τρίπολη, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι μπήκε στο σχολείο στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στα σχολεία, συνοδευόμενος από γονείς και μαθητές, προκειμένου να ενημερώσει για τα αιτήματα της κινητοποίησης που στηρίχθηκε και από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας.
Η δίκη έγινε στο πλημμελειοδικείο της Τρίπολης και την αλληλεγγύη τους στον Παναγιώτη Κουφαλάκο είχε εκδηλώσει με ανακοινώσεις και ψηφίσματα πολλών συλλόγων, σωματείων, και  άλλων φορέων. Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος,  μηνύθηκε από τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, ο οποίος αγνόησε την απόφαση της ΕΛΜΕ στην οποία ανήκει για τρίωρη στάση εργασίας τη συγκεκριμένη ημέρα.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων από τα μουσικά σχολεία της Πελοποννήσου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, δηλώνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν σε κανέναν να τους στερήσει το δικαίωμα να έχουν λόγω στα ζητήματα της μόρφωσης των παιδιών τους.
«Είναι μια σημαντική απόφαση της δικαιοσύνης και το μήνυμα προς όλους είναι σαφές, ότι η συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί. Είναι αδιανόητο ο εκπρόσωπος των γονέων να χαρακτηρίζεται εξωσχολικός και να διώκεται από το σχολικό χώρο από τον ίδιο τον διευθυντή. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Την ικανοποίηση του για τη δικαίωση του Παναγιώτη Κουφαλάκου εξέφρασε κι ο δικηγόρος του, Αντώνης Κατσάς.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου: