Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ


Συνημμένα σας προωθούμε το Ψήφισμα του Σχολικού συμβουλίου του
Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Βαγγέλης Μιχαλάτος
Γεν. Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων



Πράξη 2η


Στο Ίλιον σήμερα, ημέρα Παρασκευή 09.11.2018 και 14:00 συνήλθε έκτακτο Σχολικό Συμβούλιο κατόπιν του με αρ. πρωτ. 1866/08.11.18 αιτήματος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου – Λ.Τ. Ιλίου με θέματα:


i. Τροποποιήσεις που αφορούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας,

ii. Κενά σε Μουσικά μαθήματα και μαθήματα Γενικής παιδείας.

Αρχικά και εκτός ημερησίας διατάξεως η Δ/ντρια συζήτησε με τα μέλη του Συμβουλίου το θέμα της αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας λόγω της κατάληψης της Παρασκευής 09.11.2018 και πρότεινε την μη πραγματοποίηση του περιπάτου του μηνός Νοεμβρίου. Το Σχολικό Συμβούλιο διαφώνησε με την πρόταση θεωρώντας υποκριτική την κάλυψη της συγκεκριμένης ημέρας τη στιγμή που το σχολείο λειτουργεί με πολλά κενά σε Γενικά και Μουσικά Μαθήματα.

Ακολούθησε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως.

Η Δ/ντρια ενημέρωσε το Συμβούλιο για το άρθρο 40 του Σχεδίου Νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

«Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». Ακολούθησε η σύγκριση του άρθρου 40 του Σχεδίου Νόμου με τον προϋπάρχοντα Ιδρυτικό Νόμο για τα Μουσικά Σχολεία (Νόμος 1824/88, ΦΕΚ 296/τ.Α ́/30.12.1988). Αφού πήραν το λόγο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς το Σχολικό Συμβούλιο κατέληξε στη σύνταξη του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, τα Μέλη του Σχολικού Συμβουλίου του Μουσικού Γυμνασίου Λ.Τ. Ιλίου ζητάμε:

1. Την άμεση απόσυρση του άρθρου 40 του Σχεδίου Νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού Παν. Αθηνών, Παν. Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» το οποίο χωρίς να έχει κατατεθεί ποτέ για ανοιχτή και δημόσια διαβούλευση, αλλάζει τον Ιδρυτικό Νόμο (Ν. 1824/88) για τα Μουσικά Σχολεία υποβιβάζοντας το ρόλο και τη λειτουργία τους.
2. Την άμεση κάλυψη ΌΛΩΝ των κενών Γενικών και Μουσικών Μαθημάτων.


Ίλιον, 09.11.2018
Με τη σύνταξη του ψηφίσματος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου.

Γι ́ αυτό το λόγο συντάχθηκε και υπογράφεται η παραπάνω Πράξη.

Η Διευθύντρια Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Άννα Τσιγκούλη

Εκπρόσωπος από το Δήμο Ιλίου

Δεκαπενταμελές Συμβούλιο Μαθητών

Οι καθηγητές