Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση και συμμετείχε στην εκδήλωση την οποία οργάνωσε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κορινθίας, στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου. Την πραγματοποίηση των δράσεων ανέλαβε ο σύλλογος διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορινθίας, η κα Στραβοδήμου Μαρία, διευθύντρια του σχολείου και η κα Κόντη Αλεξία, υπεύθυνη της οργάνωσης της εκδήλωσης.

Η μπάντα των πνευστών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας, κας Καραπατά Ειρήνης, και του αρχιμουσικού, κου Μαυρόπουλου Πελοπίδα, συνόδεψε με τις μελωδίες της τους μαθητές κατά τη διάρκεια των δρώμενων.

Στις δράσεις συμμετείχαν μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λουτρακίου - Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, του Γυμνασίου Λουτρακίου, του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, του Γυμνασίου Χιλιομοδίου, του Γυμνασίου Αθικίων, του Γυμνασίου Ισθμίας, του Γυμνασίου Περαχώρας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν.Ηρακλείου, διαδίδοντας το κεντρικό μήνυμα της γιορτής ‘’όλοι μαζί μπορούμε’’ .

Αυτές οι εκδηλώσεις εστιάζουν στην κοινωνική ενσωμάτωση αυτών των παιδιών και αποδεικνύουν ότι τα ΑΜΕΑ έχουν ιδιαιτερότητες και δυνατότητες, οι οποίες τα κάνουν ξεχωριστά αλλά ταυτόχρονα ίσα με όλους. Από μια δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αποδοχή της ισότητας.

Γι’ αυτό το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου είναι πάντα πρόθυμο να συμβάλλει και να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις,οι οποίες σκοπό έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή.

Ραντεβού την επόμενη χρονιά!