Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σε σχέση με την «Θεματική Εβδομάδα» που αποφάσισε το ΥΠΕΘ θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω



Αγαπητοί γονείς το Δ.Σ. του Συλλόγου μας από το Φεβρουάριο είχε γνώση για τη θεματική εβδομάδα με τίτλο :

‘’Σώμα και ταυτότητα” με τρεις άξονες:

Α) Τη διατροφή και την ποιότητα ζωής

B) Τη πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων
Γ) Τις έμφuλες ταυτότητες

Κατά τον τρίτο θεματικό άξονα καλούνται τα παιδιά μας να «αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα», να προβληματιστούν ίσως και αυτά με τον «σεξουαλικό προσανατολισμό τους» όπως προστάζουν τα «ανθρώπινα δικαιώματα» ώστε να πάψει τάχα η «ομοφοβία και η τρανσοφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο.» Σεβόμενοι όλους τους ανθρώπους , άρα και εκείνους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, διδάσκουμε και στα παιδιά μας το σεβασμό στην ελεύθερη επιλογή του κάθε ανθρώπου.

Ωστόσο, σαν σύλλογος γονέων:

  • · διαφωνούμε με την υλοποίηση του συγκεκριμένου άξονα ,
  • · θεωρούμε ότι διαφημίζουμε με αυτόν τον τρόπο και προωθούμε τις πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις καθώς και ότι τόσοι όροι, από τη στιγμή που δεν υπάρχει προηγούμενη παιδεία, θα μπερδέψει και θα αποπροσανατολίσει τους μαθητές.
  • · πιστεύουμε ότι η εφαρμογή του προγράμματος είναι άκρως προβληματική, αφού δεν υπάρχει προηγούμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και στελέχωση των σχoλείων με ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
  • · Επιπλέον το προτεινόμενο από το ΙΕΠ υλικό, που προέρχεται και από επιχειρήσεις και ΜΚΟ, δεν είναι μόνο προβληματικό από επιστημονικής άποψης, αλλά προκαλεί και σκέψεις για το ίδιο το μέλλον του χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου».
  • · Αμφιβάλλουμε αν το κάθε σχολείο έχει επισήμως το δικαίωμα να το εφαρμόσει και με ποιά εργαλεία.
  • . Τέλος, έχουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά μας.