Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Από τον Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Σχολείου Σερρών λάβαμε την παρακάτω γνωστοποίηση την οποία και αναδημοσιεύουμε.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 
Σέρρες, 27-9-2018
αρ. πρωτ. 28-2018
1ο χιλ. Σερρών-Νεοχωρίου
Τ.Κ. 62124

Πληροφορίες:
Λογοθετίδης Κοσμάς τηλ: 6932411576 
Κασάπη μαρία τηλ: 6972771155 

προς:Συλλόγους γονέων Μουσικών Σχολείων

Email:goneismousikouserron@gmail.com
Blog:http://goneismousikouserron.blogspot.gr

Θέμα: Γνωστοποίηση αποφάσεων του Συλλόγου για την πιστοποίηση


Αγαπητοί γονείς
Με την από 25-10-2017 απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών, αποφασίστηκε παράλληλα με την συνεχιζόμενη πολιτική πίεση στους αρμόδιους φορείς και η νομική
διερεύνηση του θέματος της πιστοποίησης των μουσικών σπουδών των μαθητών που φοιτούν ή έχουν φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει ήδη απευθυνθεί σε έγκριτο νομικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατόπιν μελέτης των σχετικών εγγράφων, εγκυκλίων και νομοθεσίας που αποστείλαμε μας ενημέρωσε ότι είναι δυνατή η σχετική προσφυγή στα Δικαστήρια με αιτία την επαναλαμβανόμενη παράλειψη της Διοίκησης να πραγματοποιήσει οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια , δηλαδή την προκήρυξη της διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης των μουσικών σπουδών των αποφοίτων μουσικών σχολείων τον μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Μετά τη σχετική διαβεβαίωση που μας απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση ότι το θέμα θα έχει θετική πολιτική έκβαση και φέτος τον Σεπτέμβριο θα διενεργηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης, αποφασίσαμε να περιμένουμε τις θετικές εξελίξεις. Ευελπιστούσαμε πως το Υπουργείο θα έπραττε τα αναμενόμενα αλλά για ακόμη μια φορά ματαίως περιμέναμε. Σαν σύλλογος γονέων προσπαθήσαμε, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων του Μουσικού σχολείου στο Ίλιον και συμβάλλαμε έτσι ώστε από πλευράς των αποφοίτων του σχολείου μας να κατατεθούν οι αιτήσεις τους συμμετοχής τους για τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Δυστυχώς φτάσαμε στα τέλη του Σεπτεμβρίου και καμιά ενέργεια του υπουργείου δεν πραγματοποιήθηκε προς το θέμα της πιστοποίησης. Θεωρούμε πλέον αναπόφευκτο το γεγονός ότι πρέπει να αποταθούμε στη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό ζητούμε πέραν της ηθικής συμπαράστασης και την οικονομική συμμετοχή όλων των συλλόγων γονέων μουσικών σχολείων της χώρας, ελπίζοντας να σταματήσει αυτός ο απαράδεκτος εμπαιγμός εκ μέρους της Πολιτείας εις βάρος των παιδιών μας. Είναι σημαντικό το οικονομικό κόστος που θα χρειαστεί για την ενέργειά μας αυτή αλλά ελάχιστο εάν συνεισφέρουν όλοι οι σύλλογοι. Τεράστιο δε θα είναι το όφελος για τα παιδιά μας και το μέλλον που θα μπορούν πλέον να διεκδικήσουν.

Σας καλούμε να συμπορευτούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό το κοινό και δίκαιο αίτημα των αποφοίτων των μουσικών σχολείων.

Εμείς ξεκινάμε και σας περιμένουμε.

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για συντονισμό των ενεργειών μας το αργότερο έως την 15 Οκτωβρίου 2018.

Η παρούσα ενημέρωση κατατέθηκε και στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης στην Καρδίτσα στις 17/3/2018 έτσι ώστε να γνωστοποιηθεί εγκαίρως σε όλους τους συλλόγους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες είμαστε πάντα στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας
Λογοθετίδης Κοσμάς                        Καγιούδης Αντώνης